Zonder slangenmens Arslan Gümüs, maar weer met aanvoerder Pascal de Jong stond Hoevelaken in Wageningen voor de taak om na de eerste drie punten van vorige week weer wat aan het conto toe te voegen. Met een 1-1 puntendeling tegen ONA lukte dat deels, maar vooral in het laatste kwartier van de wedstrijd had er een beter resultaat ingezeten.

Hoevelaken probeert al een aantal weken een gewaagd 3-5-2 systeem uit, waarin veel verwacht wordt van individueel sterke verdedigers, snelle aanvallers en druk zettende middenvelders. In de eerste doorgang tegen ONA lukte dat pas in de slotfase. ONA was feller in de duels, steeds een stap eerder bij de bal en bovendien leed Hoevelaken veel onnodig balverlies door onnauwkeurige passing en half geraakte ballen. Het was dan ook niet onverdiend dat ONA na 25 minuten spelen op voorsprong kwam. De verder uiterst sterk spelende centrale verdediger Siem Kooistra liet zich net voor de middenlijn eenvoudig uitspelen en zonder rugdekking zag hij zijn tegenstander de gang naar doelman Gijs Leebeek maken. Siem leek de aanvaller op zijn sloffen te achterhalen, maar de traag ogende, gezette spits bleek wel behendig en verschalkte vrij onverwacht de Hoevelakense sluitpost.

Na deze treffer kwam Hoevelaken iets beter in de wedstrijd, wat vlak voor rust leidde tot de gelijkmaker. Roan van de Pol stond aan wieg van een doelpunt van het collectief. Hij bediende Edwin Duijst, die de bal zuiver voorgaf. Paul Eleveld had de kans op zijn eerste competitietreffer, maar schoof de bal af op Coen Bos, die het buitenkansje niet liet lopen.

In de tweede doorgang, met een sterke Bas Hengeveld voor de licht aangeslagen Heddwyn ten Brink, was Hoevelaken grotendeels de bovenliggende partij. Dat had vooral te maken met de mindere strijd die de Wageningse gastheren leken te leveren. Desondanks kon Hoevelaken daarvan niet profiteren. Met het omschakelen naar een 4-3-3 systeem zorgde Hoevelaken wel voor meer chaos in het strafschopgebied van ONA, maar er zat te weinig lijn en rust in het spel om de tegenstander echt vast te zetten en grote kansen te creëren. Hoevelaken probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken, maar meer dan een bal op de lat en een gemiste dot van een kans van Coen Bos leverde dat niet op.

Komende zaterdag staat Hoevelaken voor een zware opgave, wanneer koploper Zeewolde naar Kleinhoven komt. De polderbewoners zijn nog zonder puntenverlies en hebben ook nog geen tegentreffer hoeven incasseren.

Opstelling: Gijs Leebeek; Heddwyn ten Brink (46. Bas Hengeveld), Siem Kooistra, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Joost van den Heuvel, Ludo Horst, Paul Eleveld (66. Robin Elverding), Joeri van den Hoeven (66. Jeffrey Huisman); Roan van de Pol (76. Patrick Kloppenburg), Coen Bos.

Scoreverloop: 25. ONA 1-0, 42. Coen Bos 1-1.

Bron en Foto: Robert Kreuning