Hans Lebbink (82) zet samen met twee mededirecteuren en een aantal vrijwilligers Sauna Drôme aan de Tolweg in Putten opnieuw op. ,,Voor een pensionado ben ik nog te jong’’, zegt Lebbink. ,,Daarom wil ik blijven meewerken aan het hele gebeuren. Eerst was het mijn levenswerk, nu wordt dit ook het levenswerk van mijn mededirecteuren.’’

JURIDISCHE STRIJD Na het faillissement is hij samen met zijn vrouw Kitty eigenaar gebleven van al het onroerend goed van de sauna. Met de gemeente Putten is hij overeengekomen dat er, na een jarenlange juridische strijd, een panorama-opgietsauna gebouwd kan worden. Mits dezelfde meters op het terrein gesloopt worden. ,,De gemeente Putten werkt gelukkig aan alle kanten mee’’, constateert Lebbink. Waarschijnlijk is door de corona-uitbraak het besef doorgedrongen dat je werkloosheid creëert als je lokale ondernemingen niet steunt.

Lebbink maakt de doorstart van de sauna samen met de vijftigers Angelique Huisman en Rens Elzinga. Huisman werkte vijftien jaar als horecamanager in de sauna, terwijl Elzinga eerder diverse horecazaken opzette. ,,Ik heb hier veel zin in’’, zegt Lebbink. ,,In de zomer konden we het, ondanks steun van de overheid, niet volhouden. Ik moest de stekker eruit trekken en zo’n tachtig personeelsleden ontslaan, wat een pijnlijke ervaring was voor ons allemaal.

Lees de rest van het artikel op deputtenaer.nl
Foto: Saunadrome Putten