De handballers van Voice hebben de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met overtuigende cijfers gewonnen. In een stevig duel werd Fortissimo met 25-14 verslagen. Eerder dit seizoen had Voice de uitwedstrijd in Cothen nog verloren, maar als excuus kon worden aangevoerd dat de ploeg niet gewend is om met hars te spelen. Fortissimo buitte dat voordeel goed uit. Buitenshuis heeft de ploeg uit Cothen nog geen wedstrijd kunnen winnen.

Voice begon op hoog tempo aan de wedstrijd en binnen vijf minuten had de thuisploeg al vijf keer het net gevonden. Fortissimo kwam minder makkelijk tot scoren. Zo kreeg Voice een marge van zo’n vier doelpunten. Na zo’n tien minuten werd het tempo wat lager en waren de ploegen meer gelijkwaardig. Een korte mindere fase aan Nijkerkse zijde bood Fortissimo de kans terug te komen in de wedstrijd. Met de rust in zicht zette Voice weer even aan en werd het verschil weer groter (14-9).

De tweede helft begon minder spectaculair dan de eerste. Voice kwam minder makkelijk tot scoren, maar hield de verdediging gesloten. In tien minuten kwam Fortissimo maar tot 1 doelpunt. Zo liep Voice langzaam uit. Voice bleef geconcentreerd handballen en liet de tegenstander niet meer terug in de wedstrijd komen.

Door de ruime thuisoverwinning stijgt Voice een plekje op de ranglijst, naar de vijfde plek. Komende sluit de ploeg het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Smeeing/ BDC in Soest.

Verslag: Dieter Bakker