Op 12 januari stond de uitwedstrijd tegen DWV in Doesburg op de planning. De ploeg uit Doesburg draait mee in de top van de competitie. Er was deze week alweer hard getraind dus de heren wisten wat ze te doen stond. En daarbij maakte de vaste keeper van de Flevo heren, Tim van Dijkhuizen zijn rentree na lange afwezigheid wegens een blessure.

DWV opende de score na een goeie minuut speeltijd. Op deze snelheid hadden de Nijkerkers even niet gerekend. Na nog 2 tegendoelpunten wist Thomas Tuenterhet doel te vinden en eindigde de 1e periode in een karige 3-1 achterstand voor de mannen van Flevo. De tweede periode begon voor de mannen van Flevo snel met een man-meer. Door goed naar de coach te luisteren kwam deze 3-3 opstelling goed uit de verf en wist Ruben van den Bor de bal tussen de palen te krijgen. Daarna bleef het rustig door goede pressing van beide teams, pas in de laatste minuut wist Ruben nog een keer te scoren en ging het gelijk op. Helaas wist DWV Tim nog 1x te passeren waardoor de tweede periode eindigde in een 4-3 achterstand.

De tweede helft van de wedstrijd was helaas niet om over naar huis te schrijven. In de 3e periode wisten de Doesburgers 4x te scoren en de Nijkerkers maar 1x, deze periode eindigde in een 8-4 voorsprong voor DWV. De 4e periode zat DWV goed in de wedstrijd en de mannen van het Flevo duidelijk iets minder, De thuisploeg wist maar liefst 7x te scoren en Flevo slechts twee keer. Waarvan 1 prachtige goal van de inmiddels vaste kracht van het eerste van Flevo, Patrick Zwart. De wedstrijd eindigde in een 14-6 nederlaag voor de Nijkerkse heren.

De volgende wedstrijd van Flevo is uit bij nummer 4 in de ranglijst: Proteus in Twello op zaterdag 19 januari as.

Goals Flevo: Ruben van den Bor (3), Thomas Tuenter (2) en Patrick Zwart (1)

Verslag: Jidde Koelewijn