Met een 1-7 overwinning op Blauw Wit’66 VR1 hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk probleemloos de 2e knock out ronde van de beker bereikt.

Het Holtense Blauw Wit ’66, dat dit seizoen zowel in de beker als in de competitie (3e klasse) alles nog gewonnen had, begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar werd al snel afgetroefd op de effectiviteit van de Spartanen. Na een eerste waarschuwing met een schot op de paal was het Nina Veenstra die de score opende in de 14e minuut. 5 minuten later verdubbelde Jolien van Looijengoed de score. Hoewel er niet best werd gevoetbald door de Spartanen (veel balverlies en verkeerde keuzes) was het klasseverschil in het veld wel duidelijk. Blauw Wit probeerde het vooral met wat schoten van afstand, maar kon verder niet echt gevaarlijk worden.  Na een half uur bracht Nina Veenstra de stand op 0-3 en dat bleef het tot de rust.

Met een paar wissels kwam er in de 2e helft wat meer rust in het veldspel. De bal werd beter in de ploeg gehouden. Met een fraaie treffer in de 55e minuut dacht Blauw Wit de spanning nog wat terug te brengen, maar omdat al snel daarna de 1-4 gemaakt werd door Mareine Koole, werd die hoop snel de kop ingedrukt. Sparta Nijkerk bouwde de score verder uit via doelpunten van Jolien van Looijengoed, Elouise van Ginkel (strafschop) en de derde van Nina Veenstra.

Een relatief makkelijk middag dus voor de Spartanen tegen een leuke sportieve tegenstander, dat de voetballende oplossing zocht, ondanks het klasseverschil.

Sparta Nijkerk plaatst zich zo voor de laatste 16 in de districtsbeker en gaat dus in de koker voor de loting van de volgende ronde.

Zaterdag 29 oktober spelen de Spartanen weer voor de competitie. CSW VR1 uit Wilnis komt dan op bezoek in Nijkerk.

Verslag: Hans Stam