Op 14 maart is bij Groei&Bloei een presentatie door hovenier Jan de Gier met als thema “Wat leeft er allemaal in een kleine stadstuin?”. Verder is er een ruilbeurs van knollen, bollen en zaden. Dit alles gebeurt van 20.30-22.00 uur in het Aeres College, Luxoolseweg 1, Nijkerk.

Hovenier Jan de Gier laat de grote verscheidenheid aan beestjes in zijn fleurige stadstuin zien. Hij vertelt welke planten vooral bijen en vlinders aantrekken en hoe we deze planten met succes in onze borders kunnen toepassen. Ook in kleine stadstuinen. Daarbij laat hij enthousiast prachtige foto’s zien van planten in allerlei kleuren en vormen. Voor meer informatie: www.nijkerk.groei.nl.

Voor de liefhebbers is er tot slot een ruilbeurs van zelf verzamelde knollen, bollen en zaden. Men neemt de knollen, bollen of zaden mee in zakjes, met daarop de naam, kleur, hoogte en bloeitijd van de plant genoteerd.

De avond vindt plaats in de aula van Aeres, Luxoolseweg 1 in Nijkerk. Vanaf 20.00 uur is er inloop met koffie of thee en eventueel inleveren van knollen, bollen of zaden voor de ruilbeurs. Rond 20.30 uur start de lezing. Circa 22.00 uur is de ruilbeurs afgelopen.