Na een afwezigheid van twee jaar staat de Ronde van Nijkerk weer op het fietsprogramma. Op zaterdag 11 juni is er niet alleen de wedstrijd voor de categorie Elite/beloften/amateurs, maar kunnen zeker ook andere fietsfanaten hun energie kwijt. Midden in het centrum van Nijkerk komen kinderen tot en met twaalf jaar in actie tijdens de dikke banden race en rijden recreatieve fietsers hun rondes in de Funklasse.

Namens de organisatie spreekt Ben de Ruiter de verwachting uit dat het weer een mooi evenement kan worden. ,,Midden in het centrum én voor iedere fietsfanaat wat wils, dat moet toch goed komen. Net als de vorige twee edities verwachten we een goede publieke belangstelling met hopelijk goede omstandigheden, zodat ook de Nijkerkse horeca kan meeliften op het succes.”

NIEUW PARCOURS De race wordt gehouden in het centrum van Nijkerk, waarbij start en finish plaatsvinden op het Plein. ,,Het is een vrij korte ronde van circa 850 meter. Vanaf het Plein rijden de deelnemers via de Nieuwstraat en de Torenstraat naar de Holkerstraat. Na de overgang naar de Langestraat gaat het linksom over de Oosterstraat om vervolgens via de Singel weer op het Plein te eindigen. Enkele vrij rechte stukken met veel snelheid en stuurmanskunst in de bochten, dat moet wel spektakel opleveren.” De ronde vindt plaats van 18.15 tot ongeveer 22.00 uur.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Robin Sandberg