Het was een mooi en vooral warm weekend in Besançon Frankrijk waar dit jaar het EK BMX werd verreden. Vrijdag was het de beurt aan Roan Bouwman en hij had er zin in! Hij fietste drie spannende manches waar hij 1, 2, 2 reed en zich hierdoor plaatste voor de kwartfinales. In de kwartfinale had Roan een iets wat slechtere start en moest hij zijn plekje even terug veroveren op de baan, hij kwam als 2e over de finish en plaatste zich voor de halve finale.

De spanning was hoog voordat hij ging starten, deze rit is bepalend of hij door zou gaan naar de finale. Roan had een super start en werd hier eerste. Hij moest zich klaarmaken voor de finale, aan deze start stonden jongens uit België, Spanje, Tsjechië, Letland, Italië en Duitsland. De start was mooi en de strijd was begonnen, Roan lag 2 maar werd ingehaald door de Tsjech, na de laatste bocht kon Roan zich tussen de twee mengen en net voor de finishlijn duwde hij zijn fiets als eerste over de streep en daardoor mag hij zich nu Europees Kampioen Boys 8 noemen!

Dit succesvolle weekend heeft hij mede te danken aan zijn coach Bo van Burgsteden en het team van VDH BMX Racing. De volgende wedstrijd op de planning is het WK in Glasgow.