De retourette aan de Frieswijkstraat 72 in Nijkerk sluit vrijdag 22 november vanaf 17.00 uur tot en met dinsdag 3 december. In dit bericht kunt u meer lezen over alternatieve, bestaande locaties waar u verschillende afvalsoorten naar toe kunt brengen. Ook werkt de gemeente aan een alternatieve tijdelijke locatie. Zodra hier meer bekend over is, geven we dit door via deze website, via een bericht in De Stad Nijkerk, Facebook en Twitter.

Welkom op de Milieustraat

U bent welkom op de Milieustraat, aan de Blekkerserf 4. U kunt uw plastic, metaal en drankkartons, papier, textiel hier gratis inleveren. De statiegeld flessen van de supermarkt kunt u even opsparen tot woensdag 4 december 2019. Deze kunt u niet kwijt op de Milieustraat. De Milieustraat is geopend op maandag tot en met vrijdag van 07.45 uur tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag 23 – én zaterdag 30 november ontvangt u bovendien een kleurrijk presentje. Omdat wij u bedanken voor de extra moeite die u neemt om naar de Milieustraat te komen. Dit aanbod geldt zolang de voorraad strekt!

Daarnaast zijn er in de gemeente Nijkerk diverse milieupleinen
Dit zijn plaatsen waar u bijna al uw verschillende afvalsoorten naar toe kunt brengen:

Milieuplein in de Boni: glas, pmd-afval, papier, kunststof, kleding en schoenen en batterijen;
Milieuplein bij de Jumbo op de Torenstraat: glas, pmd-afval, kunststof, kleding en schoenen;
Milieuplein bij de Aldi op de Hoefslag: glas, pmd-afval, kunststof, kleding en schoenen;
Milieuplein bij de Boni aan het Zandoogje: glas, pmd-afval;
Anker: glas, pmd-afval;
Rotonde Bunschoterweg: glas, pmd-afval;
Beatrixstraat: glas, pmd-afval papier;
Woonwijk de Doornsteeg: glas, pmd-afval, papier, textiel en schoenen.  

Alternatieve locatie

Naast bovengenoemde locaties werkt de gemeente aan een alternatieve locatie om papier en pmd-afval kwijt te kunnen. Deze alternatieve locatie communiceren wij zodra hiervoor alles geregeld is. Denk hierbij aan stroomvoorziening en inzet van personeel.

Inzameling pmd-afval (plastic, metaal en drankverpakkingen)

Het huis-aan-huis inzamelen van pmd-afval vindt plaats bij laagbouwwoningen. Elk huishouden in een laagbouwwoning heeft de mogelijkheid om een grote container (240 liter) aan te schaffen of gebruik te maken van plastic pmd-afval zakken. Heeft u nog geen pmd-container en wilt u hier wel gebruik van maken? Dan kunt u dat doen door het online formulier Afvalcontainer aanvragenin te vullen.

Transparante plastic zakken

Ook kunt u het pmd-afval aanbieden in een transparante plastic zak. Deze zakken stelt de gemeente gratis beschikbaar en zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Met uitzondering van de Aldi en de Lidl. En tijdelijk zijn de zakken tijdens de verbouwing van de Albert Heijn aan de Frieswijkstraat, hier niet verkrijgbaar.

Legen van de containers en ophalen zakken in week 48

Het legen van de containers en ophalen van de zakken vindt om de drie weken plaats. Tijdens de verbouwing van de Albert Heijn kunt u in week 48, dat is de week van maandag 25 november uw pmd-afval aan de straat aanbieden. Check op Mijnafvalwijzer.nl de dag waarop bij u de afvalinzamelaar het afval ophaalt.

Waar kan ik mijn papier kwijt?
U kunt oud papier brengen naar de Milieustraat en bij diverse andere grote supermarkten, schoollocaties en verenigingen. De locaties in uw buurt vindt u op Mijnafvalwijzer.nl. (De Frieswijkstraat is dus tijdelijk gesloten).

Waar kan ik mijn glas kwijt?
Wanneer u uw glas in de glasbak gooit, kan dit gebruikt worden om nieuw glas mee te maken. Zo helpt u het milieu. De locaties in uw buurt vindt u op Mijnafvalwijzer.nl. (De Frieswijkstraat is dus tijdelijk gesloten). Uw statiegeldflessen kunt u vanaf woensdag 4 december 2019 weer inleveren aan de Frieswijkstraat.

Waar kan ik mijn textiel kwijt?
Ieder jaar gooit een Nederlander gemiddeld veertien kilo kleding in de vuilnisbak. Zonde! Want die kleding kunnen we nog prima gebruiken. U kunt uw oude kleding tijdens de verbouwing van de retourette aan de Frieswijkstraat kwijt op de volgende locaties:

Milieuplein in de Boni;
Milieuplein bij de Aldi op de Hoefslag.

Foto Kees van den Heuvel