Ze is er helemaal klaar voor en heeft er uitermate veel zin in. De ster van het grote Nijkerkse basketbaltalent Raquel van Dijk is razendsnel rijzende en ze doet deze maand mee aan het EK. ,,Ik kan niet wachten te beginnen.”

Van Dijk (15) basketbalt dus op hoog niveau en speelt van 10 tot 19 augustus het EK in Montenegro. Ze is begonnen bij Sparta Nijkerk Basketbal maar speelt inmiddels alweer vier jaar op de Academie in Zwolle, bij de Landstede Hammers, waar het eerste team op het hoogste niveau, in de eredivisie, speelt. Ze is deze zomer geselecteerd voor het Nederlands team U15 en U16.

Ze vertelt openhartig: ,,Ik train tegenwoordig wel negen keer per week dus dat is lekker pittig. Met de sport zelf ben ik op mijn zesde begonnen en toen ik in groep 8 zat, ging ik naar Zwolle. Ik zit daar nu op een speciale school waar het voor kinderen handig is om aan hun sport te doen, op het CSE, het Center for Sport & Education. Eerst werd ik nog gebracht door mijn ouders Danny en Aafke, zonder wie ik het nooit zou hebben gered natuurlijk, maar tegenwoordig reis ik met de trein. Met Hammers U18 en U21, waar ik al in mee mag meedoen, spelen we op landelijk niveau en gaan we ook letterlijk het hele land door voor de wedstrijden, van Limburg tot aan Groningen.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Arjen Gerritsma