De Rabobank Eemland heeft vrijdagmiddag 10 september een cheque ter waarde van 2.500 euro overhandigd aan het team dat de Bunker op de Weldammerlaan in Hoevelaken heeft opgeknapt. De cheque werd overhandigd door directeur Bert de Jong. Het geld is afkomstig uit het cooperatiefonds van de Rabobank. De bunker was lange tijd verstopt onder een grote hoeveelheid onkruid en is tevoorschijn getoverd door de werkzaamheden van het renovatieteam.

Gaandeweg bleek er veel belangstelling te zijn voor het project en we zien dat mensen echt geïnteresseerd raken als je wat kunt vertellen en details kunt laten zien. De geschiedenis komt dan bijna tot leven, ook voor het team zelf. Zo hebben ze tijdens de werkzaamheden kogelgaten ontdekt en een inscriptie op het dak gevonden die kon worden ontcijferd als de datum van oplevering door één van de dwangarbeiders.

De werkgroep bestaat uit Patrick Burgers, Henk Kok, Ted Smeding en Roel Zuidhof en de eigenaar van de bunker Gijs Jan en Lucienne Termeer. ,,Zij stonden ons bij met raad en daad”, aldus Burgers. ,,Soms afremmend als we te grootse en te enthousiaste plannen hadden en dan weer stimulerend om vooral door te gaan. We hebben van heel veel mensen adviezen gehad en ook extra hulp voor het schoonmaken en opknappen, of bijvoorbeeld het gratis ter beschikking stellen van verlichting zoals door LightBoxx.”

Foto Kees van den Heuvel