Wat goed is, komt snel. Dat kan zeker worden gezegd van Raaf Roelofsen. Vanaf vrijdag verdedigt hij de nationale driekleur op het EK basketbal in Roemenië. Met het Nederlands team hoopt hij tot grote hoogten te stijgen. Hij staat te trappelen. ,,Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Roelofsen (16) kende zijn basketbalopleiding bij Sparta Nijkerk, greep daar onder leiding van zijn vader Roelof Grijpstra nog twee regiotitels in de U14, maar speelt sinds vier jaar in de eredivisie voor Landstede Hammers in Zwolle, waarbij het eerste team in de Nederlandse eredivisie speelt. De Nijkerker speelt volgend seizoen in de U19 en leert alsmaar bij.

,,Verder zit ik daar ook op school, het CSE (Center for Sports Education, red.) waar ik in september naar 5 VWO ga. De combinatie sport en school is pittig, lekker druk en de prestatiedruk ligt bij Landstede natuurlijk ook hoog. We trainen in Zwolle negen keer per week en dat is al zo sinds de brugklas. Hoewel de overgang groot was, van Sparta Nijkerk naar Landstede Hammers, vind ik het prachtig om op het hoogste niveau van Nederland te spelen. Zelf vind ik het ook steeds beter gaan en leuker worden, ik kan meer mee met het hoge niveau. Ik durf te zeggen dat afgelopen seizoen het kwartje echt bij me gevallen is, alles viel een beetje op zijn plek.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Arjen Gerritsma