De vrouwen van Sparta Nijkerk zijn hun debuut in de landelijke 1e klasse gestart met een 1-1 gelijkspel in Haarlem tegen DSS VR2.

DSS, dat net als Sparta Nijkerk afgelopen seizoen promoveerde naar de 1e klasse, begon wat sterker aan de wedstrijd dan Sparta Nijkerk. Maar de eerste de beste kans voor de Spartanen was meteen raak. Via Elvira Dokter en Jolien van Looijengoed kwam de bal bij Elouise van Ginkel, die al vallend de bal in de verre hoek binnen wist te prikken. Lang kon er niet worden genoten van de voorsprong, want 2 minuten later ontsnapte een DSS aanvalster aan de Sparta verdediging en schoot  de 1-1 binnen.

Er ontstond een redelijk gelijk opgaande strijd, die vooral op het middenveld werd uitgevochten. Ook aan beide kanten wat aardige kansen. Maar Kataline Hiensch met een kopbal en schoten van Elvira Dokter en Jeanique van Essen misten doel, en aan de andere kant bracht Sparta keepster Heidi Beerthuijzen een paar keer redding.

Meteen na rust kwamen Sparta Nijkerk goed weg, toen DSS de binnenkant van de paal raakte. Maar ook nu herpakten de Spartanen zich goed en trokken het spel naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer naar zich toe. Met name de laatste 20 minuten kwamen er goede kansen om alsnog de volle buit mee terug te nemen naar Nijkerk, maar helaas lukte dit niet en moest Sparta Nijkerk genoegen nemen met een gelijkspel.

Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Van heel goed voetbal was nog geen sprake, maar er is hard gewerkt voor een resultaat en het eerste punt in de 1e klasse is binnen. Volgende week zaterdag spelen de Spartanen om 15:00 uur thuis tegen SC ’t Gooi VR1.

Verslag: Hans Stam