Het zondagmiddagpodium bij de Nijkerkse bibliotheek werd 1 december gevuld door preformer “Prominence”. De gitarist, ook bekend als Roy Berculo, is een 17-jarig muzikaal talent uit Nijkerk. In 2013 begon hij op 11-jarige leeftijd enthousiast met gitaar spelen. In de daarop volgende jaren heeft hij zijn gitaarspel naar een steeds hoger niveau weten te brengen. Inmiddels is hij er ook bij gaan zingen en schrijft hij ook zijn eigen nummers en teksten. Hij speelt zowel op een akoestische als ook een elektrische gitaar en gebruikt ook veelvuldig een looper bij zijn muziek.

Prominence speelde Summer of ’69, maar ook het ruigere Whisky in the Jar’, maar ook een eigengeschreven compositie die hij altijd zingt bij Veensche Boys.  De afgelopen 2 jaar heeft hij meegedaan met het huiskamerfestival “Gluren bij de buren” in Nijkerk en een aantal spetterende optredens verzorgd, waaronder ook een optreden op het slotfeest van “ Gluren bij de buren” in Kade 10.

Afgelopen zomer stond hij samen met singer-songwriter Judy de Mots en twee leden van de Nijkerkse band “Ritn Ditn” (drummer Hans Hubers en bassist Frits Lozeman), voor het eerst op het podium van “De Bende van Niekark”. Een week daarna stond Prominence samen met Judy op het podium van Willems Wondere Weiland, een festival in Vathorst.