Paul Nolens is uitgeroepen tot winnaar van de vijf kilometer op de Snertloop op de NSC-Burcht in Nijkerk. De Nijkerker volbracht de 5.000 meter in 18 minuten en 30 seconden. De nummers 2 en 3 waren respectievelijk Richard Corporaal (18:55) en Mark Snapper (19:57).

Bij de vrouwen won Monique Doornekamp uit Nijkerk in een tijd van 21 minuten en 44 seconden. Bij de vrouwen boven de 35 won Marieke Kettelerij uit Hoevelaken. De tien kilometer werd opgeeist door Jeroen Verboom uit Hoevelaken in een tijd van 35 minuten en 9 seconden. Tweede werd Arjan Koorevaar uit Nijkerk en Thomas van Tent van 2bFit.

Veel kinderen rennen mee tijdens Kidsrun

Veel kinderen waren zaterdagmorgen aanwezig bij de 2b Fit Kidsrun van de Snertloop op het voetbalcomplex De Burcht van NSC. Op het tweede veld liepen veel kinderen een rondje. De leeftijdsgroep 4 en 5 jaar volbrachten één rondje, een hele grote groep twee rondjes en tenslotte een wat kleinere groep tot twaalf jaar vier rondjes. Na afloop werden de kinderen beloond met een mooie medaille en een kop snert. Bovendien ontving de jongste groep een pakket van Topdog Chase.

Foto’s: Kees van den Heuvel en Aalt Guliker.