Marieke van Soest heeft afgelopen week in Maniago, Italië haar plek voor de Paralympics zo goed als zeker veilig gesteld tijdens de 3e Worldcup wedstrijd.. Dit heeft ze mede te danken aan de perfecte voorbereiding van haar tribike die door Ben de Ruiter Tweewielers altijd nog even wordt nagelopen voor een belangrijke wedstrijd.

Op 16 mei moest de tijdrit plaats vinden maar door zeer slechte weersomstandigheden werd dit afgelast en doorgeschoven naar 17 mei. Er kon niet geracet worden omdat het parcours gedeeltelijk onder water stond. Doordat op 17 mei iedere deelnemer de tijdrit moest rijden, werd deze ingekort tot een soort sprinttijdrit en werd om de 30 seconden de volgende deelnemer gestart. Totaal ruim 450 starts.Marieke wist op het smalle/slechte parcours, waar inhalen heel lastig is, te winnen met 33,88 seconden.

De dag daarop werd de wegwedstrijd gereden. Nu gelukkig met wat zon. In het parcours lagen nog al wat kasseien wat voor een tribike erg lastig is. Er moesten 4 ronden worden gereden van 8 km. In haar klasse T-1 had Marieke weinig tegenstand maar haar doel was hoog te eindigen in de klasse T-2 die bij de Paralympics haar grootste concurrenten zijn. Dit lukte redelijk alleen de Duitse Majunke bleef maar in haar kielzog hangen. Op het laatste klimmetje 500 meter voor de finish wist Marieke haar te lossen. Hierdoor kwam ze als eerste in haar klasse over de finish met een voorsprong van 4 min 53 seconden en was ze derde derde in de klassen T-2 wat op de spelen brons zou opleveren. Door deze goede resultaten is haar plek voor de spelen bijna zeker alleen moet het nog officieel bevestigd worden.

Verslag en Foto: Jan van Soest