In de poulefase van de beker werd nog verloren van Delta Sports’95 VR1, maar dit keer waren de rollen volledig omgedraaid. Sparta Nijkerk nam een overtuigende 2-5 overwinning mee uit Houten.

Al na 6 minuten was het raak. De eerste de beste aanval van de Spartanen leverde de 0-1 op door Jolien van Looijengoed. Onder druilerige omstandigheden was Sparta Nijkerk duidelijk de betere ploeg. Delta Sports probeerde vooral in de duels te komen. Hierdoor ontstonden er relatief veel overtredingen, die het spel niet ten goede kwamen. De 0-2 in de 23e minuut was echter een aanval uit het boekje. Rechtsback Charlotte van Leeuwen stoomde op en leverde een perfecte voorzet af, die door Elouise van Ginkel hard tegen de touwen werd gekopt. 

In de rust werd benoemd dat de nauwkeurigheid in de passing omhoog moest en vooral ook niet te verslappen. Heel prettig was dan ook de snelle 0-3 in de 47e minuut. Elouise van Ginkel werd door de net ingevallen Mareine Koole weg gestuurd en drukte in 2e instantie, na eerst nog op de keepster gestuit te zijn, af voor haar 2e treffer van de middag. Ook de andere invallers lieten zich zien. Danielle Boom had nog geen 3 minuten nodig om haar doelpuntje mee te pikken. Een sterke actie en uitstekende afronding zorgde in de 66e minuut voor een comfortabele 0-4 voorsprong. Het spel zakte na deze treffer naar een minder niveau en werd erg rommelig. Delta Sports profiteerde hiervan door nog 2 keer te scoren, beide keren vanuit een hoekschop. Het laatste woord was echter aan Nina Veenstra, die in blessuretijd 1 op 1 met de keepster de 2-5 eindstand op het scorebord zette.

Opnieuw een uitstekende middag dus voor de Spartanen, die zich nu op mogen maken voor de topper volgende week zaterdag thuis tegen mede koploper IJzendijke VR1.

Verslag: Hans Stam