Net als afgelopen week hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk een zeker lijkende winst in blessuretijd uit handen gegeven. Na een 3-1 ruststand wist Delta Sports’95 VR1 de stand in de 92e minuut gelijk te trekken naar 3-3. Dat hadden de Spartanen vooral aan zichzelf te wijten door meerdere goede kansen niet te benutten.

De wedstrijd begon goed voor Sparta Nijkerk. Al in de 7e minuut kwam het op voorsprong toen Lieke van den Akker na een assist van Elouise van Ginkel binnenschoot. Maar heel lang kon er niet genoten worden van de voorsprong. Een afstandsschot kon in eerste instantie nog gekeerd worden door Heidi Beerthuijzen, maar in de rebound was ze kansloos; 1-1 in de 10e minuut.

De rommelige 1e helft met relatief veel balverlies aan beide kanten leverde nog 2 treffers op voor rust. De 2-1 was een geweldig uitgespeelde aanval over rechts, waarbij Elouise van Ginkel de bal op maat voortrok op Jolien van Looijengoed en de 3-1 in de 35e minuut was een perfect genomen corner van Christianne van de Kraats die door de vrijstaande Ilse Martens binnen werd gewerkt.

Delta Sports’95 was vooral gevaarlijk via hun sterke nummer 2, die veelvuldig door haar ploeggenoten werd gezocht.

Het voetbal werd er in de 2e helft niet beter op. Erg rommelig en onrustig. In de 68e minuut kreeg Delta Sports’95 een strafschop die feilloos werd benut en dus was de spanning terug in de wedstrijd. Dat was niet nodig geweest als de Spartanen een levensgrote kans hadden afgemaakt en zo de wedstrijd in het slot hadden kunnen gooien. Maar ook na de 3-2 was die mogelijkheid er. Zo belandde een schot van Jolien van Looijengoed op de lat en zat het dus ook niet mee. Dat moesten de Spartanen bekopen met een hele zure gelijkmaker in opnieuw de 92e minuut, toen een schot vanaf randje 16 meter strak langs de paal in het net belandde. In een uiterste poging er nog een driepunter uit te halen werd Elvira Dokter nog naar voren gestuurd, maar de tijd was te kort. De scheidsrechter floot af en net als vorige week was de teleurstelling groot.

Dat dit een competitie is met de ene verrassing na de andere, bleek na afloop maar weer eens. De gehele top 7 verspeelde punten en dus veranderde er in de top van de ranglijst opnieuw niet zoveel.

Zaterdag 30 maart spelen de Spartanen in de kwartfinale van de beker uit tegen DZC’68 VR1 in Doetinchem, waarna op 6 april de topper wacht in en tegen het Zeeuwse IJzendijke.

Verslag: Hans Stam
Foto’s: Aalt Guliker