Op zaterdag 8 oktober is het Open Dag in Hospice Nijkerk e.o. aan de Vetkamp 23 te Nijkerk. Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Belangstellenden zijn van 11.00 uur tot 14.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

Medewerkers verzorgen een rondleiding. Er is informatie te verkrijgen over de opnameprocedure en over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Via een film wordt een sfeervolle impressie gegeven van het hospice. Natuurlijk is er koffie en thee.  Door de verschillende hospices in Nederland wordt meegedaan aan de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Er is gekozen voor het thema ‘Kwaliteit van leven: als leven pijn doet’.

Hospice Nijkerk staat van harte achter het gekozen thema. Het is een mooi breed thema om de dialoog aan te gaan en om aan te zetten tot nadenken over kwaliteit van leven als eindigheid een rol speelt.  Tijdens de Open Dag kan iedereen zich vrijblijvend oriënteren, informatie inwinnen en de sfeer proeven. De ervaring leert dat een kennismaking met het hospice angst, onzekerheid en onduidelijkheid weg kan nemen. Voor heel veel mensen is het een geruststellende gedachte dat Hospice Nijkerk professionele zorg, huiselijke warmte en aandacht kan bieden wanneer het ziekenhuis niet meer hoeft en het thuis niet wenselijk is.