Voor de dertiende keer opent de Turkse Moskee Yunus Emre aan de Jan Steenhof 29 in Nijkerk op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 19.00 uur haar deuren. Belangstellenden kunnen dan niet alleen het resultaat zien van een ingrijpende verbouwing, maar ook de Turkse cultuur opsnuiven, de moskee en de gebedsruimte bezichtigen en kennis maken met de Turkse keuken.

Er heeft een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden, vertelt Dogan Mermer, organisator en voorzitter van het Moskeebestuur, enthousiast. ,,We hebben van de gemeente toestemming gekregen om onze moskee met 66 vierkante meter uit te breiden. Om dit mogelijk te maken, hebben we een stuk grond van de gemeente kunnen kopen. Aan de zijkant van de moskee is een extra gebruiksruimte wordt gecreëerd van 6 bij 11 meter. Deze ruimte zal onder meer gebruikt worden voor diverse activiteiten, maar is met name bedoeld voor de dames, die dan ook een eigen plek hebben.”

MEER RUIMTE ,,Hiermee is de moskee een behoorlijk stuk groter en ruimer geworden. Behalve voor de dames, kan de ruimte worden ingezet voor vergaderingen, desgewenst als eetruimte en natuurlijk ook om voorbereidingen te treffen voor de open dagen. Het project is voor een groot deel door onze eigen mensen uitgevoerd. We hebben er bijna twee jaar met eigen mensen aan gewerkt. We zijn heel blij dat we dit hebben kunnen realiseren voor onze gemeenschap. De ruimte is vorig jaar in gebruik genomen. Vanwege het coronavirus konden we geen officiële opening doen. Dit is een mooie gelegenheid voor omwonenden en andere belangstellenden om alles in ogenschouw te nemen.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Gerrit Steen