De natuurfotografenvereniging VNF Nijkerk houdt op 30 november 2023 haar open avond in de Visburg aan de Watergoorweg 87a te Nijkerk. Iedereen die ge├»nteresseerd is in natuurfotografie is vanaf 19:30 welkom om naar de winnende foto’s van de clubwedstrijd te kijken en de lezing van Rob Schoemaker over natuurfotografie ‘van veraf naar dichtbij’ te volgen.

Laat u verrassen door prachtige ledenfoto’s in de thema’s vogels, macrofotografie, dieren en landschappen van de jaarlijkse verenigingswedstrijd. Bovendien had de jaarwinnaar van 2022 daar het thema dauw aan toegevoegd en de creativiteit van de fotografen geprikkeld. In totaal werden 218 foto’s ingezonden, waaruit de themawinnaars en de 2de en 3de plaatsen per thema gekozen zijn. Op de open avond van 30 november worden deze bekend, waarna de leden uit de themawinnaars de jaarwinnaar kiezen.

Rob Schoemaker is een natuurfotograaf die van de hitte van Afrika tot de koude van Lapland gereisd heeft. Eerst zal hij ons in zijn reizen meenemen door een beeld te scheppen van de landschappen, vogels en dieren die hij tegenkwam. Om vervolgens te eindigen in zijn achtertuin, waar hij een sperwerfamilie ontmoette die hij met intieme portretten vastleg