NSC lijdt vanmiddag een onnodige nederlaag en verliest met 1-2 van AZSV. NSC begon prima en met snelle uitvallen werd de verdediging van AZSV uit elkaar gespeeld. Toch was de eerste kans voor AZSV, na een slappe uittrap kon de spits de bal met een lob niet in het doel krijgen en kon Ranzijn de bal vangen. Daarna was het de beurt aan NSC en kreeg het via Cornelisz een grote kans uit een vrije trap, de keeper redde maar net. De rebound van Rozema kon hij ook maar net pareren. Een mooie actie van Grovenstein werd maar net langs de verkeerde kant van de paal geschoten. In de 27ste minuut was het wel raak toen een cornerbal op het hoofd van Jonas Kashima kwam en deze binnen kopte.

AZSV kwam er ook een paar keer goed uit en het was dat Ranzijn goed oplette en de bal van de doellijn haalde anders was het voor rust nog 1-1 geweest. Na de rust een ander speltype bij AZSV en ze gingen meer naar voren spelen, NSC ging juist meer naar achter. Toch leek er geen vuiltje aan de lucht want hele grote kansen kreeg het nog niet. Daar kwam in de 65ste minuut verandering in toen een bal van links niet goed onderschept werd en deze binnen ging. NSC was nog niet bekomen van de tegengoal of het was al 1-2. Een voorzet werd niet goed ingeschat door Katshima en zijn directe tegenstander toornde boven hem uit en kopte de bal in de verre hoek.

Nu NSC op achterstand stond ging het het laatste kwartier alles of niets spelen en kreeg nog een paar kansen waaronder Cornelisz en Rivas. De 2-2 werd NSC door de neus geboord want een handsbal met de hand naar de bal werd weggewoven door de scheidsrechter die wel meer warrige dingen deed. De 1-3 leek in de maak maar Katshima redde van de doellijn. Na 94 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien.

Foto’s: Aalt Guliker.