Afgelopen zaterdag hebben de meiden van Sparta Nijkerk hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau onnodig met 2-1 verloren. Tegenstander was Roden uit de gelijknamige plaats dat zich 15 kilometer onder Groningen bevindt. Zij waren in de tweede fase ongeslagen bovenaan geëindigd en plaatsten zich daarmee voor landelijk divisievoetbal.

Binnen de eerste minuut kreeg Roden al meteen een eerste kans maar daarna was het Sparta Nijkerk dat de wedstrijd in de eerste helft dicteerde, met hier en daar mooi combinatievoetbal. In de 21e minuut werd de score geopend met een prachtige vrije trap in de kruising. Gedurende de gehele eerste helft creërden de Nijkerkse meiden goede kansen om met een grotere voorsprong te rusten, maar het bleef 1-0 en dat kwam de meiden duur te staan. In de tweede helft was Roden namelijk de betere partij en moest de Nijkerkse keeper een aantal maal reddend optreden. In de 63e minuut kwam Roden  op gelijke hoogte. In de laatste 10 minuten was bij beide partijen het beste er wel af en leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Echter twee minuten voor tijd was het Roden dat scoorde met een rake kopbal uit een toegekende vrije trap. Daarmee gingen Roden huiswaarts met een gelukkige 2-1 overwinning richting de kop van Drenthe en bleven de Spartanen met lege handen achter.

Komende zaterdag speelt Sparta Nijkerk Mo17-1 in Almelo, direct naast het Heracles stadion. De tegenstander is dan Oranje Nassau. Na een lange busrit hopen de Spartaanse meiden dan de eerste punten op divisieniveau veilig te stellen.