Afgelopen zaterdag 18 februari stond de spannende wedstrijd Telstar 1- Apeldoorn 1 op het programma. Het zou een beslissende ontmoeting worden!

De spanning in het veld is voelbaar. Telstar 1 wordt door een talrijk publiek luidruchtig aangemoedigd. De thuisploeg begint zowel aanvallend als verdedigend sterk aan deze wedstrijd. Jelle Geluk en Timon Groen zetten de eerste twee punten in deze wedstrijd op het scorebord. De 3-1 en de 4-1 volgen al snel, maar op het moment dat Apeldoorn mee gaat scoren wordt het als verwacht een spannende wedstrijd. Met nog 15 minuten op de klok in deze eerste helft staan de teams weer op een gelijke stand; 6-6. Het loopt hierna gelijk op.

Alles wordt in deze beginfase op hoog tempo gespeeld, hierbij is er weinig sprake van tempowisselingen. Er lijkt een punt bereikt te zijn waarop dit eentonige tempo voorspelbaar wordt voor de tegenpartij. De lange heren van Apeldoorn vangen mee, hierdoor kan Telstar weinig herhalen.

De Hoevelakense toeschouwers zijn er nog niet gerust op dat Telstar vanaf dit punt opnieuw kan terugkomen in deze wedstrijd. Al eerder liet het team in wedstrijden een goede start zien, met teleurstellend resultaat. Telstar zal opnieuw verrassend en met variatie moeten gaan spelen om de punten in Hoevelaken te houden.

Het spel verandert niet en Telstar komt hier op (een kleine) achterstand. De teams lopen het veld af na een eerste helft waarin veel wisselende aanvallen te zien waren. Rust stand: 12-14. Kan Telstar net als in de eerste fase van deze wedstrijd in een korte tijd op voorsprong komen om de wedstrijd niet onnodig spannend te maken?

Moeizaam komt Telstar na de rust opgang en de zuiverheid van de schoten neemt af. Apeldoorn krijgt de kans om in deze fase verder uit te lopen. 10 minuten in deze tweede helft zijn nu gespeeld, inmiddels een stand van 13-18. Hoe komt het dat het schotpercentage Telstar aan het eind van de eerste helft en begin van de tweede dusdanig stagneert?

Nog 13 minuten op de klok en nog steeds een achterstand van 5 doelpunten voor de thuisploeg. De moed zonk hen nog niet in de korfbalschoenen, want er volgt een omslagpunt in de wedstrijd. Het publiek is goed te horen en dit lijkt iets met de spelers van Telstar te doen. Het gat wordt kleiner. Lois de Korte, terugkomend van een blessure, scoort dan in de laatste 10 minuten een afstandsschot; 18-20! De zuiverheid van de schoten neemt aan beide kanten toe; nog 8 minuten en een stand van 20-22.

Wanneer Sander Voets met nog 2 minuten in deze wedstrijd de gelijkmaker scoort, is de spanning om te snijden! In de laatste 4 seconden valt de bal dan toch door de mand van de gasten. Een enorm zuur verlies; 22-23.

Helaas geen punten voor Telstar 1; het team zakt hierdoor af naar de zevende plaats. Ze zullen er alles aan moeten doen om in de laatste 4 wedstrijden degradatie te voorkomen.

Na deze wedstrijd speelt S2 van Telstar om de overige 2 punten in Hoevelaken te houden; dit lukt het team! S2 wint met met 19-17 van DOS (W); hierdoor staat het team nu derde in hun poule!

Wij willen graag onze supporters bedanken voor de grote opkomst en steun! Aankomende twee weken zal de selectie vrij zijn. Zaterdag 11 maart neemt Telstar 1 het om 19:50 uur op tegen DOS-WK 1. Telstar 2 zal dan om 14:10 de 033 derby spelen tegen Antilopen in Leusden!