Het wielerseizoen van Marieke van Soest is dit seizoen moeizaam gestart. Na een trainingskamp op Mallorca kwam Marieke met een spierblessure terug waardoor ze weken niet kon trainen op haar tribike. Door maximale inspanning van de medische ondersteuning op Papendal was het zover dat ze op 26 maart kon deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Paracycling in Beek (Limburg).

Het was die ochtend bijzonder guur en regenachtig weer. Ook zat er een flinke klim in het parcours. Toch lukte het Marieke om weer Kampioen te worden bij de wegwedstrijd. De volgende uitdaging is afgelopen week geweest in Italiƫ. In Maniago werd de eerste Worldcup wedstrijd Paracycling van dit seizoen gehouden. Dit jaar zijn de resultaten extra belangrijk omdat er punten verdiend kunnen worden voor de Paralympische spelen in Parijs 2024.

Marieke is regerend Wereldkampioen in haar klasse (tribike T1) maar ze is nog steeds niet volledig hersteld van haar blessure dus de vraag was of ze het podium zou kunnen halen. Gelukkig is dat meegevallen maar de overmacht waarmee ze vorig jaar alles won, is flink geslonken. Bij de tijdrit, door de stad en heuvels rond Maniago, wist ze de overwinning op haar naam te schrijven met 35 seconden voorsprong. In de wegwedstrijd werd ze tweede met 1 seconde achterstand omdat ze net voor de finish in de kant werd gedrukt door een tegenstander waardoor ze in de eindsprint kansloos was. 30 april gaat Marieke de Ronde van Vlaanderen rijden en op 4 en 5 mei de Worldcup wedstrijd in Oostende.