Zowel bij het eerste als bij het tweede was de ploeg uit Barneveld de sterkste, op de finaledag versloegen zij tweemaal Sparta Nijkerk. Op een zonovergoten zaterdag was het veld van Sparta Nijkerk voor de derde dag deze week het podium voor de A+B adviesgroep Veluwecup 2017. Sparta 2 nam het om 14.30 uur op tegen ODIK 2, de overwinning 12-26 voor de bezoekers zegt genoeg over de wedstrijd. In het begin van de partij kon Sparta nog meekomen, net voor rust liepen de bezoekers uit en dit hielden zij de hele tweede helft vol.

Door de verliespartij van Spirit op het andere veld, was het duidelijk dat niemand ODIK meer van de eindoverwinning af kon houden. Om 16.00 uur begonnen de 1e teams aan hun wedstrijd, op het hoofdveld nam Sparta het op tegen ODIK en op het andere veld nam Dindoa uit Ermelo het op tegen Spirit uit Voorthuizen. Op het hoofdveld schoot ODIK uit de startblokken, na 15 minuten wist Sparta pas hun eerste goal te maken, ODIK had er op dat moment al 5 in liggen. Zowel Sparta als ODIK hadden moeite om het goede korfbalspel te vinden, de bezoekers schoten net wat scherper dan de thuisploeg en liepen langzaam uit. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 12-20.

Op het andere veld was Dindoa te sterk voor Spirit, zij wonnen met 25-19. Door de overwinning van ODIK 1, won de selectie uit Barneveld tweemaal de Veluwecup. Sparta kan terugkijken op een geslaagde A+B adviesgroep Veluwecup, bij willen graag hierbij A+B adviesgroep bedanken voor het vertrouwen.

Verslag: Wouter van den Brom.