In een gelijk opgaande eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Go Ahead liet zien goed mee te kunnen komen met NSC en kwam er soms gevaarlijk uit. NSC probeerde met snelle uitbraken een opening te creëren, maar verdedigend stond het goed bij Go Ahead. Voor Go Ahead was Zandbergen dichtbij een goal, maar kon Van Willige redding brengen.

NSC kreeg via Termelez een kans, al werd zijn voorzet niet op waarde ingeschat door zijn medespelers. Waar vele supporters de warmte op gingen zoeken vlak voor rust gebeurde er in de laatste minuten veel. Zo was de thuisploeg tot 2x toe dichtbij de voorsprong via Wiegers, maar beide keren was de NSC goalie de beste met prima reddingen. In de allerlaatste seconde nam NSC de voorsprong uit een snelle uitbraak. Eyup Termelez scoorde beheerst de 0-1 na een fout in de verdediging van Go Ahead.

In de tweede helft kreeg Eyup Terlemez een grote kans op de 0-2, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Go Ahead deed uitstekend mee en was zeker niet de mindere. Uit een vrije trap werd het bijna 1-1, ware het niet dat de bal van de doellijn werd gehaald. Termelez die een plaag was voor de verdediging werd in de 65e minuut onreglementair onderuit gehaald in het strafschopgebied waarmee hij een penalty kreeg. Yannick Cornelisz verzilverde deze buitenkans en zette NSC op 0-2. Go Ahead Kampen die een paar mooie kansen om zeep hielp kwam na 70 minuten terug in de wedstrijd nadat een voorzet de doellijn was gepasseerd. Even was er twijfel of hij goed gekeurd zou worden, maar de grensrechter bleef achter zijn beslissing staan. Een spannende en rommelige slotfase brak aan en op basis van inzet was er misschien nog wel wat te halen voor de thuisploeg, maar NSC werkte daar niet aan mee. In de ‘dying seconds’ was het Mauro Peters die de bevrijdende 1-3 binnen kopte waarmee NSC de zege binnen had.

Verslag: Wilbert Nusselder