Voorafgaand aan de wedstrijd prees trainer Rob Hilbers van NSC Nijkerk dat zijn team steeds meer een eenheid vormde en ook beter op elkaar raakte ingespeeld. Tot een resultaat leidde het zaterdag 19 november niet in de derby tegen SDC Putten. De Puttenaren wonnen op eigen veld met 2-1. Het was Giovanni Hiwat die Putten op voorsprong bracht in de 37ste minuut. Daarna waren er zelfs kansen op een 2-0 door Jesse Schuin, maar de doelman van NSC Nijkerk bleek de reddende engel. Uiteindelijk wisten de Nijkerkers met een penalty langszij te komen. Bilal Tmin scoorde de 1-1 vanuit een strafschop. Negen minuten voor tijd gingen de Puttenaren alsnog met de winst ervan door: Jesse Schuin tekende voor de 2-1 en daarmee de eindstand. Tekst Kees van den Heuvel