NSC heeft zaterdag een mooie overwinning geboekt op KHC met 4-1. De eerste kans was voor KHC, maar Van Willige kon redding brengen omdat Gabara de bal te ver voor zich uit speelde. NSC ging na deze kans voor KHC beter spelen en kwam na acht minuten op een 1-0 voorsprong. Na balverlies bij KHC was het Eyup Termelez die een prima steekpass op Yannick Cornelisz gaf, Yannick omspeelde de keeper en schoot prima binnen. Er ontspon een leuke wedstrijd waarin KHC prima partij gaf. Toch was het weer NSC dat scoorde. Een mooie aanval kwam bij Cornelisz die Hoessein Jabir alleen voor de keeper zette. Jabir twijfelde even, maar schoot onder de keeper door binnen.

NSC had voor rust misschien nog wel een penalty verdiend nadat Eyup Termelez onderuit werd gehaald, de scheidsrechter wuifde dit weg. Zo brak de rust aan met een 2-0 voorsprong. Na de rust waren de meeste supporters nog onderweg vanuit de kantine en de 3-0 lag al binnen. Een aanval over links en een blunder van de keeper van KHC gingen hier aan vooraf. Yordi Grovenstein kreeg de bal goed mee en langs de achterlijn probeerde hij de keeper van KHC voorbij te spelen en omdat de keeper mis taste kon hij hem zo binnen schieten.

Een goed begin van de tweede helft. NSC ging daarna wat meer terug voetballen en de wedstrijd kwam wat meer in evenwicht. Een schot van 25 meter van Burak Alp werd slecht verwerkt door Van Willige en in de rebound kon Leroy Knol de 3-1 binnen schieten. Jan van Willige keepte voor de rest een prima wedstrijd. NSC moest weer even gas gaan geven om KHC niet het geloof te geven dat er wat te halen viel vanmiddag. En zo geschiedde, een overtreding op Yordi Grovenstein binnen het strafschopgebied werd nu wel goed beoordeeld door de scheidsrechter. Yannick Cornelisz ging achter de bal staan en schoot NSC op een 4-1 voorsprong uit een penalty. Hier had hij het nodige geluk bij omdat de keeper van KHC de bal in eigen doel werkte. Het was niet de wedstrijd van deze keeper. NSC speelde de wedstrijd prima uit en kreeg zelfs nog wat kansjes om de 5-1 te maken, maar het bleef bij 4-1.

Verslag: Wilbert Nusselder