Beide ploegen begonnen aftastend en het duurde tot de 25ste minuut toen de eerste kans genoteerd kon worden. Önal van Huizen schoot op doel, Ranzijn redde prima en hield de stand nog op 0-0. Na een half uur kwam NSC op voorsprong, een mooie pass van Grovenstein kwam bij de eerste paal bij Termelez die voor zijn man kwam en scoorde. Gelijk vanaf de aftrap balverlies bij Huizen en Wallet speelde een steekpass op Rozema die uithaalde, Rijnvis kon ternauwernood redden, maar was kansloos op het schot van Cornelisz dat NSC op 0-2 zette.

Daarna had NSC de partij op slot kunnen gooien voor rust, maar een counter via Termelez en Knikker werd niet afgemaakt. Vlak voor rust had Huizen weer terug kunnen komen, maar Klaasen kopte naast. Meteen na de rust kwam Huizen op 1-2 na een terugspeelbal en geklungel bij NSC. Klaassen scoorde de aansluitingstreffer. Lang kon Huizen niet genieten van de aansluitingstreffer, want een mooi één tweetje tussen Grovenstein en Cornelisz werd door Cornelisz mooi afgemaakt. NSC deed wat het in andere wedstrijden naliet en dat was doordrukken. Termelez deed weer een duit in het zakje en schoot meedogenloos binnen vanaf ruim 20 meter en scoorde daarme ook zijn tweede.

Met een riante voorsprong ging NSC op zoek naar de 1-5. Grovenstein die elke week wel een paar kansen krijgt wacht nog op zijn eerste, weer was hij er dichtbij toen hij na een pass van Termelez zichzelf vrij draaide en op de lat schoot. Grote kansen kwamen daarna niet meer en NSC deed goede zaken en klimt naar de middenmoot.