HZVV begon sterker aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier twee kansjes waar het niks mee deed. NSC had wel meer balbezit maar HZVV was snel op de counter. Nadat er een grensrechter door zijn enkel ging werd de wedstrijd gestaakt en ging men op zoek naar een vervanger. Na een half uur vertraging werd de wedstrijd hervat en was NSC de bovenliggende partij.

Een bal kwam vanaf rechts voor het doel en uit de rebound schoot Termelez meedogenloos raak. Naarmate de wedstrijd vorderde was NSC de bovenliggende. HZVV probeerde het een paar keer via een uitval. Een kopbal van HZVV ging over. Met een 0-1 voorsprong voor NSC gingen de ploegen rusten. Na de rust kwam HZVV na tien minuten op gelijke hoogte nadat een corner niet goed verwerkt werd bij NSC. HZVV was een paar minuten later weer gevaarlijk toen een bal van de doellijn werd gehaald.

HZVV kreeg na de gelijkmaker vleugels en scoorde na 72 minuten de 2-1 na weer zwak wegwerken van de bal bij NSC. Met nog een minuut of tien te gaan kreeg Manusiwa van HZVV een rode kaart en speelde NSC tegen 10 man. NSC ging vol op de aanval maar was niet zorgvuldig genoeg in balbezit. Na 93 minuten floot de scheidsrechter af en bleven de Nijkerkers met lege handen achter. Na dit verlies is NSC ook de rode lantaarndrager na vandaag.