NSC speelde in de eerste helft een matige wedstrijd. DZC was niet uit Doetinchem gekomen om zich bij de koploper naar de slachtbank te laten leiden. Ze zaten in de eerste helft beter in de wedstrijd dan NSC. Alle tweede ballen waren voor DZC en NSC kwam niet aan voetballen toe. Slap in de duels en veel en vaak balverlies. Qua kansen was er niet veel te melden al waren er voor beide doelen een paar mogelijkheden.

In de tweede helft een beter NSC dat het spel dicteerde en het spel meer opentrok. Zo ook in de 55e minuut toen de bal via meerdere schijven bij Hazzat kwam en deze de bal langs de keeper schoof en NSC op een 1-0 voorsprong zette. DZC probeerde met lange ballen de voorwaartsen in stelling te brengen, waar dat in de eerste soms lukte was daar niks meer van te zien in de tweede. Verdedigend stond het een stuk beter bij NSC. Ondanks dat het spel niet goed was werd er uit weer een mooie aanval 2-0. De bal kwam via Knikker op het hoofd van Cornelisz die met geluk de bal bij Fennebeumer kreeg en deze de bal met een mooie volley binnen schoot. Daar sta je als spits voor. Weinig kansen gehad, maar als je een kans krijgt schiet je hem onberispelijk binnen.

Iedereen bij NSC slaakte een zucht van opluchting want dit mocht niet meer fout gaan. DZC ging het laatste kwartier alles of niets spelen en het werd niets. NSC had misschien wat meer van de ruimte moeten profiteren, maar deed dat niet. Van Willige moest nog een paar keer handelend optreden al waren de kansen niet echt noemenswaardig. Zo werden de punten op “ De Burcht” gehouden en gaan we ons richten op de derby tegen SDVB van volgende week.

Foto’s: Aalt Guliker