NSC heeft vanmiddag gedaan wat het aan de stand verplicht is en dat is winnen met 2-0. Maar best was het allemaal niet vandaag. Flevo Boys was niet naar Nijkerk gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden. De ploeg uit Emmeloord speelde zeker in de eerste helft een goede wedstrijd en kreeg ook de betere kansen.

Een paar keer moest Van Willige handelend optreden en een keer werd er voorlangs geschoten. NSC kon maar niet in de wedstrijd komen, mede omdat Flevo Boys er goed bovenop zat. Een enkele keer lukte het de NSC-ers om een aanval op te bouwen. Zo ook in de voorlaatste minuut van de eerste helft. Yordi Grovenstein werd de diepte ingestuurd na een geweldige pass van Van Essen en omspeelde de uitkomende keeper. Grovenstein legde de bal voor het doel en Jonathan Martina tikte de bal prima binnen. Een mooie opsteker vlak voor rust waarin beide ploegen onrustig en rommelig speelden.

In de tweede helft een kopie van de eerste waarin Flevo Boys wel wilde en ook goede kansen kreeg, maar niet verzilverde. Daarin waren de ploegen vandaag wel verschillend, want NSC maakte wel een paar kansen af. Halverwege de tweede helft verdiende NSC een strafschop nadat Jabir onderuit werd getrokken en de bal op de stip had gemoeten. De scheidsrechter wuifde dit weg en zodoende bleef de wedstrijd spannend. Flevo Boys was zeker niet de mindere vandaag en had misschien wel een goal verdiend, alleen viel de goal aan de andere kant. Een identieke aanval net als bij de eerste goal. Van Essen gaf een splijtende pass op Grovenstein die weer zijn man te snel af was, zijn pass op Martina was weer prima en de spits maakte zijn tweede van de middag. Flevo Boys kwam met nog een kwartier te gaan bijna terug in de wedstrijd ware het niet dat Jan van Willige de bal uit de beneden onderhoek bokste. NSC kreeg nog wat kansen via El Bennay en Cornelisz, maar de mannen konden de bal niet binnen schieten. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het prima en floot af. Een zakelijke overwinning vanmiddag op “De Burcht”.