NSC Nijkerk heeft zaterdag 24 maart onder natte weersomstandigheden uitgehaald tegen Nunspeet. Het werd op de Burcht in Nijkerk 3-0. De Nijkerkers kwamen al snel uit de startblokken door een goal van Redouan Hazzat. Na twee minuten maakte hij de openingsgoal. NSC maakte het spel en kreeg tal van kansen. Dat werd vervolgens na een half uur spelen verzilverd door verdediger Rene Troost, hoewel sommigen dachten te zien dat Corné Parol de bal inkopte. Corné Parol scoorde een krappe kwartier voor tijd de derde namens NSC.

Vervolgens voetbalde NSC freeweelend naar het einde toe. Goudhaantje Parol: ‘We speelden een hele goede eerste helft waardoor we met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in gingen. In het eerste kwartier na rust was het even zoeken, want Nunspeet zette veel druk. Maar je zag dat er achter de verdediging van de tegenstander veel ruimte kwam en daar maakten we goed gebruik van. Ik denk een terechte overwinning. We hebben de smaak te pakken.’  NSC staat op een achtste plek in de competitie en staat in de top drie in de strijd om de derde periode.