NSC heeft een punt overgehouden aan het treffen met Urk na met 0-2 voor te hebben gestaan. Urk begon wat beter aan de wedstrijd en kreeg 2 kleine kansjes. Damian lag er twee keer goed tussen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam NSC meer in het stuk voor en zocht het meer de aanval. Een mooie aanval over rechts via Marvin Jones kwam de bal bij Nico van den Brom die beheerst de bal in de verre hoek schoot, echt een goal voor een spits. Urk probeerde daarna met lange ballen de gelijkmaker te forceren, maar kwamen voor de goal niet verder dan een speler van NSC. De Nijkerkers vochten voor elke meter.

NSC kwam er soms voetballend goed uit en zo ook na 30 minuten toen Yordi Grovenstein zichzelf goed vrijspeelde en de bal aan Yannick Cornelisz gaf die met een volley de stand op 0-2 zette. In het laatste kwartier van de 1ste helft bleef het gelijk op gaan en gingen we rusten met een 0-2 voorsprong. In de tweede helft gebeurde wat er verwacht werd en dat was dat Urk de druk opvoerde. Damian Ranzijn moest een aantal keren handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen. NSC kwam niet meer onder de druk uit en het was wachten op de 1-2.

Toch was het NSC wat de wedstrijd op slot kon gooien. Een goede pass van Van den Brom over de breedte van het veld kwam bij de vrijstaande Grovenstein, hij krulde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Daarna was het alleen nog Urk wat de klok sloeg en kwam het 20 minuten voor tijd terug in de wedstrijd na een fout achterin bij NSC. NSC moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Toch zou deze in de 87ste minuut toch vallen na vermeend buitenspel. De scheidsrechter keurde het doelpunt toch goed na protesteren bij NSC. Na veel blessuretijd floot de scheidsrechter na 97 minuten af en keerde NSC met een punt huiswaarts.