NSC wist wat het te doen stond vanmiddag en dat was de punten mee terug nemen naar Nijkerk. Na wat speldenprikken over en weer was de eerste kans voor Eyup Terlemez. Na een voorzet van Yordi Grovenstein kwam hij een teenlengte tekort om bij de 2e paal te scoren. Dit was wel een voorbode wat daarna ging gebeuren.

Na een klein kwartier was daar de 0-1 van Yannick Cornelisz die een voorzet van Yordi Grovenstein binnen schoot. Niet veel later was het Renee Troost die uit een corner de 0-2 aantekende met een kopbal. NSC was heer en meester in de 1e helft en Buitenpost kwam maar sporadisch van de eigen helft. Yordi Grovenstein die een plaag was voor de rechtsback, was ook betrokken bij de 0-3. Na goed doorzetten en een prima pass op Eyup Terlemez mocht de laatste binnen schieten. Een mooie ruststand voor de Nijkerkers.

In de tweede helft was het zaak om de voorsprong vast te houden en geen averij op te lopen. Daarom was de tweede helft een stuk minder leuk om naar te kijken dan de eerste. Maar het belangrijkst was de punten mee terug te nemen. Toch waren er een paar mooie aanvallen te zien. Zeker in de beginfase was het nog af en toe genieten van het spel van NSC. Na 55 minuten werd het 0-4 toen Yordi Grovenstein zijn man weer te slim af was en de bal naar Anass Ghaddari speelde die vanaf een meter of 11 binnen schoot. Na 60 minuten was er een slaak van opluchting bij de rechtsback van Buitenpost toen Yordi gewisseld werd voor Maikel van der Wijk. Het spel werd naarmate het vorderde slordiger. Maar NSC hield makkelijk stand vandaag en kwam zelfs via Marnix Tissingh op 0-5 na slecht uitverdedigen. In de slotminuut mocht Buitenpost de 1-5 nog maken, al was die alleen voor de statistieken. Een belangrijke overwinning vandaag, zeker met die zware wedstrijden voor de boeg.