Op 10 en 11 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 19e keer NLdoet. Ook wethouders van de gemeente Nijkerk steken de handen uit de mouwen. Op vrijdag 10 maart gaan zij bomen snoeien en bijenoases vullen op landgoed Appel. Op zaterdag 11 maart gaat Audrey Rohen aan de slag bij een vestiging van ’s Heeren Loo in Nijkerk. 

Wethouder Mariëlle Broekman: “NLdoet is een mooie manier om verschillende organisaties te helpen met diverse klussen. En om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden. Wij willen de vele vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Dit doen we door aan het werk te gaan. Ook wordt de trofee ‘Bijenvriend van de gemeente Nijkerk’ uitgereikt aan een vertegenwoordiger van de vrijwilligers van het Appelpad, een Klompenpad door het mooie landgoed Appel. Deze vrijwilligers zijn de initiatiefnemer van de bijenoase op landgoed Appel. En er is een trofee voor de beheerder van landgoed Appel. Wilde bijen zijn belangrijk voor de omgeving en voor de biodiversiteit. Ze bestuiven landbouwgewassen en wilde bloemen. 

De wethouders gaan vrijdag aan de slag op landgoed Appel onder begeleiding van de beheerder van het landgoed, vrijwilligers van het Appelpad  én Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Er is veel te doen op het landgoed. Van het snoeien van bomen, zaaien van bloemen tot het inrichten van het bijenoase voor de wilde bij.

Op zaterdag 11 maart gaat Audrey Rohen aan de slag bij een vestiging van ’s Heeren Loo in Nijkerk. Wethouder Audrey Rohen:  “Ik hoop dat na het werk in de tuin cliënten weer met plezier door de tuin heen lopen en genieten van het buiten zijn!”

Ertoe doen

NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen. En door de enorme keuze aan activiteiten, kan iedereen iets passends vinden.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.