Afgelopen zaterdag stonden de Flevo-heren op de laatste plek, en om in de competitie te blijven waren alle punten nodig. Coach Hayo-Patrick Angerman kondigde dan ook aan dat alle volgende wedstrijden gespeeld moesten worden alsof ze competitiefinales waren, te beginnen met deze wedstrijd tegen De Spreng H1. De Spreng uit Brummen had slechts acht spelers meegenomen in de strijd tegen de Nijkerkers. De strategie van Flevo was daarmee om een hoge verdediging neer te leggen om het beperkte aantal spelers te vermoeien.

In dat sentiment startte de Flevo-mannen dan ook deze wedstrijd. Versterker uit het tweede team van Flevo, Mark Stolk, opende dan ook direct met een doelpunt vanaf de midvoorpositie. De pressing van Flevo wierp zijn vruchten af tot aan het einde van de eerste periode, waarin de 1-1 gemaakt werd. In de sluitende seconden van periode één zetten Mike van Kempen echter de Nijkerkers op een voorsprong door de bal met zijn linkerhand het doel in te werpen.

Periode twee opende slecht voor de Nijkerkers: in de eerste twee minuten raakten zij op een 3-2 achterstand. Twee minuten verder in de wedstrijd trachtte de Spreng nogmaals een bal in het net te krijgen. Dit schot werd echter tegengehouden door een sterk blok van Thomas Tuenter. Hiermee brak hij echter zijn vingers en kon niet meer meespelen. Jelle Wiersma maakte van de verwarring gebruik om in de counter de stand gelijk te trekken. Enkele uitsluitingen voor de helft van de wedstrijd aan beide kanten zorgden voor een tussenstand van 5-5.

De tweede helft van de wedstrijd ving soepel aan voor de mannen van Flevo. Invallers Jurjen Engelsman en Mark Stolk scoorden één en twee maal respectievelijk. Wat volgde was een serie uitsluitingen voor de thuisploeg. Tot afgrijzen van beide arbiters, werden hun misvattingen scherp gezien en beoordeeld door de tribune en reservebank. De aanwijzingen van bovenaf mochten echter niet baten: overtalsituaties voor de Spreng alom en deze werden verzilverd tot aan een stand van 10-8 aan het einde van periode 3.

De laatste periode was er om de punten veilig binnen te brengen. Het spel van de uitploeg werd steeds fysieker. Coach Angerman probeerde zijn team te verdedigen vanaf de kant. Hij zag en kreeg hiervan echter geel. Enkele uitsluitingen later werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een stand van 11-10. Hiermee schuiven de mannen van Flevo een enkele positie omhoog in het klassement.

De volgende ‘finale’ van de Nijkerkse poloërs is zaterdag 16 februari a.s. in Lelystad tegen de Houtrib.

Doelpunten Flevo: Mark Stolk (6), Jurjen Engelsman (3), Mike van Kempen (1) en Jelle Wiersma (1)