Afgelopen zaterdag heeft Sparta/Djops een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. In een onderling duel tussen de gedeelde nummers 2 in de competitie moesten de Nijkerkse korfballers het hoofd buigen voor Hellas ’63.

Het was voor beide ploegen vooraf duidelijk wat er op het spel stond. Zowel Hellas’ 63 als Sparta/Djops wisten 12 punten uit 8 wedstrijden te verzamelen. De winnaar zou dus de tweede plaats, die recht geeft op promotie, in handen krijgen. In de eerste ontmoeting tussen de twee teams won de ploeg uit Nunspeet nog met 13-18.

De Nijkerkers wilden revanche voor die nederlaag en begonnen sterk aan de wedstrijd. Dankzij Rianne van Valkengoed en Martijn Kuijpers stond al snel een voorsprong op het scorebord. Toch wist het oranje achttal het veldoverwicht niet optimaal te benutten, waardoor Hellas weer gelijk wist te komen op 3-3. Hierna ging het gelijk op waarbij Sparta/Djops steeds op voorsprong kwam, maar de ploeg uit Nunspeet de achterstand weer wist in te lopen. Vlak voor rust lukte het de uitploeg toch om 2 doelpunten los te komen.

De formatie van Brenda Voortman wist deze voorsprong na rust niet optimaal uit te buiten en al snel stond het weer gelijk. De spanningen binnen en buiten het veld namen toe, wat zorgde voor enkele verhitte duels. Beide ploegen slaagden er hierdoor steeds minder in om verzorgde aanvallen op te zetten. Richting het einde van de wedstrijd werd duidelijk dat een gelijkspel of minimale overwinning van een van de ploegen het resultaat zou zijn. Waar Sparta/Djops vrijwel de hele wedstrijd het initiatief had behouden, was het echter Hellas ’63 dat in de laatste minuut de winnende treffer wist te maken.

Een zure nasmaak dus voor de ploeg van Brenda Voortman, die nu moet hopen dat de ploeg uit Nunspeet in het restant van de competitie punten laat liggen. Voor de Nijkerkers wacht zaterdag een lastige uitwedstrijd tegen koploper Telstar/Schoonderbeek. Sporthal De Slag is om 19:30 uur het strijdtoneel van de Nijkerkse derby.

Doelpunten Sparta/Djops: Tom Lohuis 3, Marieke van de Kraats 3, Martijn Kuijpers 3, Rianne van Valkengoed 2, Jarno van de Bor 2, Linda Muis – van Deuveren 1, Mirjam Top 1, Daan Lam 1, Leon Woudenberg 1