Afgelopen maandag toog het Nijkerkse zestal voor de eerste wedstrijd dit seizoen, naar Bussum om te spelen tegen BSG3. Het beloofde een zware strijd te worden want de rating van de tegenstanders lag gemiddeld 200 punten hoger dan van de Nijkerkse spelers. Alleen Peter Sonder, een nieuw gezicht in de club met een hoge rating zou een potje kunnen breken. Hij speelde aan het eerste bord en had in het middenspel een prachtige aanval op de koningsvleugel. Zijn tegenstander wist alle gevaren net te omzeilen en er bleef niets anders over dan een gedeeld punt.

Thomas Meij had het best lastig, hij kreeg niet de gelegenheid te rocheren en verloor aan het eind de kwaliteit maar wist met twee vrijstaande pionnen bijna te promoveren. Zijn tegenstander was hem in de diagonaal net een zet voor in de promotie zodat hij de partij toch nog net verloor. Ruud Flohr, de senior van het zestal, kwam met zijn favoriete opening op de damevleugel helaas een stuk achter, dat hij de gehele partij niet meer heeft kunnen omzetten. Christiaan Pijpers, die lange tijd afwezig is geweest, maakte er een mooie partij van. Door een verkeerde afruil van zijn tegenstander kon deze de voorsprong met twee pionnen niet winnen door de lopers van ongelijke kleur. Zo won Christiaan toch nog een half punt voor het team.

Jan Cozijnsen aan het 5e bord speelde een gedegen partij die hij makkelijk in remise had kunnen aflopen ware het niet dat hij de 25 zet zomaar een loper weggaf en de partij verloor. Lub van Steeg aan het zesde bord zag in het begin van de partij een vorkje over het hoofd. Na de wedstrijd noemde hij het een beginnersfoutje. Of je nu aan het eind of aan het begin van het spel een stuk weggeeft het eindresultaat was het zelfde. Eindstand 5-1 voor BSG dat naar verwachting in de top van deze klasse mee zal doen.