In de afgelopen weken heeft de florerende Nijkerkse Bridge Club (NBC) maar liefst 11 nieuwe leden mogen verwelkomen. Een aantal van hen kwam uit de beginnerscursus en de Oefenclub van de Stichting Bridge Leren. Cursusleider Hetty Adolfs – tevens secretaris van de NBC – is trots op haar leerlingen. Zij vindt het positief dat ze de denksport bridge nu in clubverband gaan beoefenen, zodat hun spelniveau zich kan ontwikkelen.

De NBC hield dinsdagavond 7 mei een buitengewone Algemene Ledenvergadering waarin twee wijzigingen aan de leden werden voorgelegd. Menig lid wilde namelijk dat de clubavond vroeger zou beginnen. Met ruime meerderheid werd er dan ook voor de nieuwe aanvangstijd van 19:30 uur gestemd. Eveneens was er een meerderheid van stemmen voor het spelen met gedupliceerde spellen. De kaartspellen werden voorheen met de hand geschud. Nu gaat de computergestuurde dupliceermachine automatisch de boards met spellen vullen. Daardoor ontstaan er interessante kaartverdelingen. Deze verandering komt het sociale contact tussen de leden ten goede, omdat er meer tijd is voor een gezellig praatje.

NBC houdt haar clubavond op dinsdag in Woonzorgcentrum De Pol. Wie bridge wil leren spelen kan vanaf maandag 1 oktober de nieuwe cursus volgen. Naast de bridgecursus voor beginners is er een Oefenclub voor mensen die weer willen gaan bridgen of hun spelniveau willen verbeteren. De Oefenclub wordt wekelijks op 24 donderdagavonden gehouden en start 3 oktober. Beide staan weer onder leiding van Hetty Adolfs. Kijk op https://www.nbbclubsites.nl/club/24006/nieuws/1014148 voor meer informatie.

Foto: Harry Koelewijn