Tien jaar geleden kochten de Nijkerkse Ralph en Fieke van Slooten een Volkswagenbusje. Ze wilden altijd al graag een grote reis maken. Die droom komt nu uit, want samen met hun drie kinderen toeren ze acht weken lang door Italië en komen ze op de mooiste plekken. 

Wat is er moeilijk aan reizen met kinderen? We kunnen het toch proberen?, dachten Ralph en Fieke. Als we hen spreken, zitten ze in Venetië. Het oorspronkelijke plan was om als gezin drie maanden door Europa te reizen, maar school en corona gooiden roet in het eten. ,,We wilden graag drie maanden door Europa trekken met ons busje met de kinderen en we zijn de reis gaan voorbereiden. De eerste stap was overleg met de school van onze kinderen en met ons werk, om verlof te vragen. Ook moesten we verder uitzoeken waar we heen wilden en wat we tijdens onze reis zouden gaan doen.”

GEEN VRIJ Het gezin dacht de reis rond te hebben, maar de school besloot geen verlof te geven voor zes extra vrije weken buiten de zomervakantie om. Fieke: ,,Ons plan viel in duigen. Het is wettelijk niet toegestaan om zes weken school te skippen, dus daarom konden ze geen toestemming geven. Ook was het coronavirus al aan het rondzwerven en we hadden het plan opgevat om vanuit Italië over Griekenland met de boot te reizen en via de landen op de Balkan terug te rijden.” Hun reisplan werd te ingewikkeld vanwege alle restricties. De school gaf de kinderen wel twee weken extra vrij. De plannen werden omgegooid en nu reist het gezin acht weken lang door Italië.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Ralph van Slooten