Ik kon geen inspiratie vinden om een column te schrijven dit jaar. Het liefst had ik antwoorden willen geven, maar dat kan ik niet. Waardoor je uitkomt op vertrouwen en soms word ikzelf ook zo moe van de woorden ‘geloof, hoop en vertrouwen’.

Vandaar de kop ‘Als je alles weet’.

Want daar draait het om in het leven. Er zijn veel dingen die jezelf kunt bepalen, richting kunt geven en zelfs kunt veranderen door andere keuzes te maken, als je niet tevreden bent. Maar juist de dingen waar je geen grip op hebt, zijn de dingen die je zou willen veranderen.

Er is altijd een weg, maar waar begin je met lopen als je dakloos onder een deken in de buitenlucht slaapt. Of je nu dakloos bent door je eigen verkeerde keuzes of door omstandigheden, in beide gevallen moet je weer gaan lopen in de goede richting. Gelukkig zijn er mensen die je daarbij kunnen helpen en jammer genoeg wordt nog niet iedereen gevonden en geholpen. Wat als je een bloeiende onderneming had voor de Corona en wat als je nu alles in hebt zien storten? Ik heb geen antwoorden want de weg die je dan kiest om te lopen is voor iedereen weer anders.

Wat ik wel kan hopen is dat we de tijd kunnen geven om alles weer te laten ontvouwen na deze periode. Want de wortels van onze samenleving zijn niet weg. Die zijn stevig in de grond geworteld. Dat de bloem verdort wil niet zeggen dat er niets meer groeit na de regen.

Ik weet niet alles maar ik weet wel dat de tijd ons een nieuwe toekomst geeft.

Voor iedereen een mooi, gezond en liefdevol 2021!

‘Het Dorpsmeisje’

#staysafe #blijfvooralgezond #samenzijnwesterk