Het amateurvoetbal in Nederland staat aan het begin van een nieuw tijdperk. General Counsel Mark Boetekees is namens de KNVB bezig geweest met het wijzigen van de regels voor betalingen in het amateurvoetbal. Daarin staan heldere rechten en plichten voor de betrokken clubs en spelers.

De voorbereiding voor de nieuwe regelgeving is niet iets wat pas gisteren ingezet is. Boetekees. ,,We zijn al jaren aan het kijken hoe je moet omgaan met betalingen in het amateurvoetbal. Sinds 2010 is het mogelijk geworden om met spelers een spelerscontract af te sluiten. Daardoor ontstonden twee type spelers in het amateurvoetbal. De één is amateurspeler en de ander is contractspeler van wie het contract geregistreerd wordt bij de KNVB en wiens contract moet voldoen aan voorwaarden die door de KNVB worden gesteld.”

STICHTINGEN ,,Zeker in de top van het amateurvoetbal zie je spelers die een spelerscontract hebben. Behalve spelerscontracten mochten amateurspelers tot nu toe geen arbeidsovereenkomsten sluiten met verenigingen, maar wel met stichtingen of sponsors. Er golden vanuit de KNVB geen voorwaarden voor deze overeenkomsten en ze werden niet door de KNVB geregistreerd.”

VERGOEDING Boetekees legt uit wat de veranderingen inhouden…

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Jaap van den Broek