Nieuw dorpshuis moet ‘kloppend hart’ van Hoevelaken worden

Al zes jaar lang wordt gepraat over een nieuw dorpshuis in Hoevelaken. Bibliotheek Hoevelaken, Stichting De Stuw Hoevelaken en de gemeente slaan de de handen ineen om dit plan – eindelijk- te gaan realiseren. 

In het coalitieakkoord is vastgelegd dat iedere kern in de gemeente Nijkerk een centrum zou moeten hebben met een sociaal culturele functie. Afgelopen jaar werd het Hart van Nijkerkerveen gerealiseerd, een dorpshuis waar naast de bibliotheek ook de school en diverse sociaal-maatschappelijke organisaties een plek innemen. Het is een mooi voorbeeld van hoe een Hoevelakens dorpshuis er uit moet komen te zien, vinden de partners die nu een dorpshuis in Hoevelaken willen opzetten. Roel Zuidhof, directeur van de bibliotheken in de gemeente Nijkerk: ,,Het heeft 14 jaar geduurd voordat er een dorpshuis kwam in Nijkerkerveen. We hopen dat dit niet voor Hoevelaken zal gelden. In Hoevelaken zit de bibliotheek nu niet op een centrale plek. Het zou mooi zijn als dat over een poosje wel het geval is.”

Wethouder Wim Oosterwijk van de gemeente Nijkerk: ,,Iedereen is enthousiast over de impuls die door het dorpshuis aan Nijkerkerveen is gegeven. Het is een inspiratie voor een dorpshuis in Hoevelaken, zo zie ik het ook echt.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl 
Foto Maranke Pater

Copyright © 2021 alle rechten voorbehouden - Nijkerkerveen.org | Creatie & realisatie Reclamestal