Het Nijkerks Diaconaal Beraad (NDB) heeft, dankzij een gift van Humanitas en een anonieme gever, een nieuw chalet gekocht op camping ‘De Pallegarste’ in Mariënberg (Overijssel). Aan (éénouder) gezinnen met een minimum inkomen, alleengaanden, ouderen en mantelzorgers uit de gemeente Nijkerk, biedt het NDB kosteloos een week vakantie of een weekend weg aan. Het NDB hoopt dat meer ouderen en mantelzorgers gebruik maken van hun vakantieproject.

Het NDB heeft twee vakantieprojecten, het chalet en (kosteloze) activiteiten voor basisschoolkinderen die in de zomer niet op vakantie gaan. De vakantieprojecten worden door een werkgroep gecoördineerd. Sinds eind 2017 was het NDB in het bezit van een stacaravan voor zes personen op camping ‘De Pallegarste’. Dit was mede mogelijk gemaakt dankzij een gift die ten goede moest komen aan het welzijn van kinderen. Het NDB stelt zich garant voor het stageld. Vanaf het begin was de animo voor een vakantie in de stacaravan groot. Ieder jaar kwam er weer voldoende sponsorgeld binnen om spullen in de stacaravan te vervangen. Ook werden er veel spullen aangeboden. Het onderhoud aan de stacaravan en tuin werd door vrijwilligers uitgevoerd.

STACARAVAN ,,Afgelopen winter was het koud en nat. Daardoor is het in de stacaravan gaan spochten. Omdat alles van kunststof is, was dat wel weer makkelijk schoon te maken. Maar het is geen wenselijke situatie. De stacaravan is ook moeilijk te verwarmen. Er zit een ingebouwde kachel in die binnen een straal van een meter warmte geeft. ’s Nachts kan het koud zijn in de stacaravan”, vertelt Gezien Schoo, algemeen bestuurslid van het NDB. Tevens maakt ze deel uit van de uit drie personen bestaande werkgroep van de vakantieprojecten.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl Foto: NDB
Voor meer informatie: Gezien Schoo, tel. 06-44093757.