Vanaf 1 oktober exposeert Jan de Gier, amateur natuurfotograaf,  zijn prachtige foto’s met als thema ‘Wat leeft er allemaal in een kleine stadstuin‘ in de filmzaal van het Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg.

Deze expositie is te bewonderen tijdens de openingstijden van het Informatiecentrum (Woensdag, zaterdag en zondag 12.30-16.30 uur. Van november t/m februari op woensdag gesloten.)

Jan de Gier geeft ook een tweetal lezingen op donderdag 17 oktober en dinsdag 12 november 2019 van 19.30 – 21.00 uur. Kosten voor deze lezing zijn € 4,00 Beschermer; € 5,00 Niet Beschermer. Aanmelden kan via de website: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten

https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/84659/lezing-en-foto-expositie-insecten-in-een-kleine-stadstuin/2019-11-12#.XXaS1kfgrIW

Jan de Gier, 26 jaar, woonachtig in Nijkerk is hovenier in het dagelijks leven. Zijn hobby is fotograferen. De meeste foto’s van de bloemen en insecten maakt hij thuis in zijn tuin. In polder Arkemheen, een van de oudste polders van Nederland, gelegen nabij de Gelderse plaats Nijkerk, is hij veel te vinden om vogels te fotograferen. Wild spotten en fotograferen doet hij op de Veluwe. Met zijn prachtige foto’s heeft hij diverse prijzen gewonnen.

Volg hem op zijn facebookpagina: https://www.facebook.com/jandegierfoto

Veel mensen hebben een tuin. Het maakt niet uit hoe klein of groot, in elke tuin kan er iets te beleven zijn. De tuin bestaat uit veel verschillende vaste planten, wat dan ook weer veel verschillende insecten aantrekt. Bijv. vliegen, honingbijen, solitaire bijen, vlinders, libellen en vogels. In deze lezing heeft de bij een hoofdrol, het gaat al jaren slecht met de bij en wat kunnen we hiermee. Hoe kunnen wij de bij helpen? Aan de hand van foto’s en achtergrondinformatie over de insecten (hoe nuttig ze kunnen zijn) neemt Jan de Gier u mee op donderdag 17 oktober of dinsdag 12 november aanstaande. Aanvang 19.30 uur.  Vergeet niet u aan te melden!