De gemeente Nijkerk komt met een sterk programma tijdens de Nationale Kunstweek. Er is veel te doen en te zien: workshops voor wie zelf aan de slag wil, exposities en lezingen voor diegene die rustig wil genieten van kunst. Er is zelfs een arrangement voor mensen die er een gezellige dag van willen maken.

Dit jaar doen mee: Galerie Polhus (Spoorstraat 1a), Het Atelier( Langestraat 39 te Nijkerk), Atelier Klein Beekhoven (Holkerweg 17, Nijkerk), Kreativiteitscentrum De Brink (Havenstraat 7C, Nijkerk), Collage Kunstcentrum (Zuiderinslag 4-B, Hoevelaken), Bibliotheek  (Frieswijkstraat 99, Nijkerk) en Atelier José van den Tweel (Amersfoortseweg 63, Nijkerkerveen).

Voor wie zich een hele dag wil onderdompelen in cultuur is er op 14 november het Arrangement Kunstweek (centrum Nijkerk), met een volledig kunstprogramma, inclusief maaltijd en drankjes.

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh: “Kunst verrijkt je en verbindt mensen met elkaar. Niet voor niets willen we als college meer aandacht voor kunst en cultuur. Zo’n week speciaal voor kunst is een extra cadeautje. Geniet er van!”

De wethouder is op 11 november om 15.00 uur aanwezig bij de opening van de kunstweek in Galerie Polhus. 

Het volledige programma van de Nationale Kunstweek in Nijkerk, met data en tijden is te lezen op www.wegwijzernijkerk.nl