Zaterdag 28 september vormt de RK St. Catharinakerk weer het decor voor het tweede concert van Bach Consort Nijkerk dit jaar. De gratis concerten trekken al meer dan vijf jaar ruim 450 bezoekers uit Nijkerk en omstreken. Ook nu kunnen bezoekers uitzien naar een uur gevuld met prachtige muziek.

In het programma van het komende concert staat J.S. Bach’s cantate ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’ BWV 12 centraal. De cantate kent een prachtig instrumentaal intro, gevolgd door een deel voor koor en drie aria’s voor countertenor, bas en tenor. Tenslotte eindigend met het zeer bekende koraal: ‘Was Gott tut das ist wohlgetan’. Bezoekers van het vorige concert van Bach Consort Nijkerk hebben kunnen genieten van het moderne koorwerk van Jake Runestadt. Wegens de vele lovende reacties die daarop volgden, is er opnieuw een modern koorwerk in het programma opgenomen. De keuze viel op ‘There will be rest’ van componist Frank Ticheli, die daarmee één van de laatste gedichten van Sara Teasdale op muziek heeft gezet. Het koor zal dit indrukwekkende a capella werk op onvergetelijke wijze ten gehore brengen.  

Voor het instrumentale gedeelte van het concert is gekozen voor het zeer bekende dubbelconcert voor hobo en viool van Johann Sebastian Bach, BWV 1060. De hoofrollen daarin zijn weggelegd voor violist Rémy Baudet en Hoboïste Hanna Lindeijer. Wat de overige solisten betreft, kan Bach Consort Nijkerk weer drie gerenommeerde namen presenteren; Oscar Verhaar als countertenor, Falco van Loon als tenor en Jelle Draijer als bas. Het concert is gratis toegankelijk. Om de gemaakte kosten te kunnen bestrijden, is er een collecte bij de uitgang.

Na afloop van het concert wordt u op het plein voor de kerk een gratis drankje aangeboden en is er gelegenheid om met elkaar en de musici na te genieten.

Het concert vindt plaats in de RK St. Catharinakerk aan de Holkerstraat en begint om 16:15 uur.