Begin december gaat een langgekoesterde wens van Museum Nijkerk in vervulling. Dankzij de Van den Tweel Foundation wordt er namelijk binnenkort gestart met het aanbrengen van Led-verlichting die het schitterende pand van het museum aan de Venestraat 16 in Nijkerk voortaan fraai zal gaan aanlichten. De Van den Tweel Foundation schenkt de verlichting aan Museum Nijkerk ter gelegenheid van de heropening van de vernieuwde Albert Heijn aan de Frieswijkstraat.

De familie Van den Tweel draagt het museum een warm hart toe en is al vele jaren hoofdsponsor van deze voor Nijkerk zo belangrijke voorziening. Museum Nijkerk is gevestigd in een prachtig rijksmonument. Het pand is van oorsprong het laatmiddeleeuwse Gasthuis, gelegen aan de oude doorgaande weg van Amersfoort naar Zwolle. Pelgrims, reizigers en arme inwoners van de stad vonden hier in vroeger dagen een maaltijd en een bed. Op deze historische locatie presenteert het museum de geschiedenis van Nijkerk. De hedendaagse bezoekers treffen er een hoogwaardig en attractief museum met veel ruimte voor exposities, interactie, een open depot en een kenniscentrum over de geschiedenis van de stad. Ook verzorgt Museum Nijkerk stadswandelingen in de prachtige binnenstad van Nijkerk en diverse andere leuke activiteiten.

De werkzaamheden voor het aanbrengen van de Led-verlichting beginnen op dinsdag 3 december en zijn naar verwachting binnen één of twee dagen klaar. Over de officiële ingebruikname wordt u binnenkort geïnformeerd.

Museum Nijkerk is overigens niet de enige historische locatie die vanaf de komende decembermaand gaat schitteren als nooit tevoren. Tijdens het Winterlicht Festival op 14 december a.s. wordt namelijk ook de nieuwe (Led)belichting van de op een steenworp afstand gelegen fraaie toren van Nijkerk, waarvan de Van den Tweel Foundation overigens ook een van de hoofdsponsors is, officieel in gebruik genomen. Museum Nijkerk is er bijzonder blij mee dat de rijke geschiedenis van de stad op deze wijze duurzaam in de spotlights komt te staan.